Savjeti dr. Šoškić za njegu kože!

Savjeti dr. Šoškić za njegu kože!

clean-face

Mlada zdrava i samosvjesna žena danas ima izrazito težak zadatak: kako u moru proizvoda za njegu i zdravlje pronaći onaj idealan?! Konstantno smo izloženi, više ili manje tačnim, informacijama o proizvodima za njegu kože, o njihovim natprirodnim moćima i instantnim efektima.

Od kurcijalne je važnosti konstantno se informirati i o proizvodima kojima njegujemo kožu, ali i o suplementima koje unosimo u organizam.

To je ono što Labeffective brend izdvaja u odnosu na druge tržišne marke. Prije svega, čini ga vrhunski obrazovan kadar, koji je odgovoran prema klijentima i nesebično stavlja na raspolaganje svoje znanje te omogućava dostupnim sve informacije zainteresiranim klijentima, tako postajući pouzdan i nezaobilazan partner, etičan i odgovoran koji zaslužuje povjerenje u svakodnevnoj njezi i brizi za zdravlje uopće.

PROCES STARENJA
Stručni tim Laboratorije effective stvorio je kapsulu i kremu kao idealnu kombinaciju koja potiče zdravlje i ljepotu iznutra i izvana, regenerira kožu, dajući joj neprikosnoven sjaj, oživljava sve procese u organizmu, ostavljajući vas dugo vitalne i u snazi! Koža i organizam koji ona prekriva su dvije anatomski i funkcionalno nerazdvojne cijeline, tako da ih proces starenja zhvata podjednako. Ako ovako holistički shvatimo i napore kojima želimo zadržati mladalački izgled i ujedno ostati vitalni i u snazi, onda rezultat zasigurno neće izostati.

Upravo, ovakav sinergijski efekt nam omogućava PLACENTAe formula, koja se sastoji od kapsule koja se pije i krema za njegu kože lica. Šta se ustvari krije iza ovom pomalo kompliciranog imena PLACENTAe?

samra-soskic
Piše: Dr. Samra Šoškić, specijalista dermatovenerolog, uvaženi član Evropske asocijacije dermatologa i licencirani edukator iz oblasti dermatoestetike

Tajni aktivni sastojak ovog proizvoda je ultrafiltrirani ekstrakt matične ćelije iz placente mlade ovce, koje obiluju faktorima rasta, a to su mali proteini koji su zaduženi za regeneraciju kože, imaju sposbnost da regeneriraju i revitaliziraju tkiva organa. TMS – Terapija matičnim ćelijama, ili engleska verzija SCT Steam Cell Treatmen, je zadnja revolucionarna biotehnološka inovacija nastala kao rezultat napredne nano tehnologije, ultrafiltriranja ćelijskih ekstrakata iz placente mlade ovce.

Posteljica je dovoljno bogata za razvoj embrija i to pokazuje njenu moć i nebrojene koristi i za ljudski organizam. Prednost matičnih ćelija uzetih iz placente mlade ovce je u tome što se uzimaju pri samom rođenju, dakle, nisu prošle proces starenja i unutar placente su bile zaštićene od utjecaja svih spoljnih faktora. One „znaju“ pronaći bolesne ćelije i tkiva te početi proces reparacije, jer upravo one imaju neograničen potencijal diferencijacije.

Svi sastojci i kapsula i kreme, osim, naravno, matičnih ćelija, posebno su izabrani zbog svojih prirodnih svojstava da doprinose općem zdravlju, vitalnosti i ljepoti čovjeka. A to su: sojin lecitin, emuglator koji pomaže balansiranju metabolizma masti i ima pozitivno djelovanje na mentalne procese. Vitamin E, spada u grupu liposolubilnih vitamina i važan je antioksidans. Štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima, UV oštećenja ćelija kože, on je bitna i nezaobilazna komponenta u kozmetičkim proizvodima, a ima i mnoge biohemijske uloge u organizmu, koje uključuju regulaciju enzimske aktivnosti, gensku ekspresiju, neurološke funkcije.

Iz australskih prašuma, jedne od rijetkih danas industrijski nezagađenih oaza, stiže još jedan plemeniti sastojak – pčelinji vosak. Sastojci pčelinjeg voska imaju snažan utjecaj na sve ćelije organizma, održavajući vitalnost organizma, dajući koži sjaj i mladalački izgled. Tradicionalno je, još od doba starih Egipćana, korišten za produžavanje mladosti. Dokazano i provjereno je, također, da može povećati nivo energije u organizmu, ublažiti umor, nesanicu, neraspoloženje, gubitak pamćenja te u potpunosti jača imunološki sistem.

Ako uzmemo u obzir sve navedene karakteristike sastojaka, prednosti korištenja PLACENTAe formule je teško pobrojati: omogućava nam revitalizaciju i regeneraciju ćelija organizma i organa, jača imunološki sistem, smanjuje rizike za nastanak srčanih bolesti tako što regulira serumske koncentracije holesterola i triglicerida. Promovira dubok san, oslobađa od stresa, pomaže u obnavljanju seksualnog zadovoljstva, povećava nivo energije i izdržljivosti, optimizira probavu i uz ovu sumplementaciju lakše postižemo idealnu težinu.

NERAZDVOJNE CJELINE
Krema na koži ima kompletan anti-ageing efekt. Sužava pore na licu, ujednačava pigmentaciju tena, tako nam dajući mladalački i svjež izgled. Ubrzava proces obnavljanja ćelija kože, čineći je sjajnom i uhranjenom, elastičnom, manje izboranom i prije svega spremnom da se suoči sa svakodnevnim dejstvom štetnih faktora koji je ugrožavaju.

labeffective-nova-kolekcijaNeophodno je zapamtiti da su krema i kapsule dvije nerazdvojne cjeline i kako biste postigli optimalan rezultat, potrebno je da tretman provodite dva mjeseca u kontinuitetu, koliko će vam i trajati kapsule, ukoliko ste dosljedni terapiji. Kapsula se uzima jedan sat prije odlaska na spavanje uz obilniji unos tekućine u toku dana, a krema, koje su prema tipu univerzalne, dnevno/noćne njege (2x u toku dana). S obzirom na laku teksturu i visokotolerantnu prirodu, mogu se koristiti i kao podloga za puder. (AKTIVNA hidratantna krema sa zaštitnim faktorom 30, INTENZIVNA hranjiva krema, Ultimativni serum, Kontura oko područja očiju i Balzam za usne sa zažtitnim faktorom 30 koji je idealan za njegu i zaštitu kože usana )

Podsjetit ću da je najpoznatiji holivudski dermatolog dr Lancer Harold povjerenje svojih zahtjevnih klijenata, poput Jennifer Lopez, Viktorije Beckham, Kim Kardashian i drugih, zadobio upravo tretmanima matičnim ćelijama.

Od sada u Bosni i Hercegovini, potpuno siguran, odobren od strane relevantnih institucija, imamo proizvod koji će nam pomoći da osjetimo dašak holivudskog sjaja i na svojoj koži.