BLOGERICA Zerina Šemsović: Luksuz za našu kožu (Labeffective & Thalgo)

BLOGERICA Zerina Šemsović:

Luksuz za našu kožu (Labeffective & Thalgo)

Blogerica Zerina Šemsović je na svom blogu mademoiselle 0101 objavila poređenje brenda Thalgo i našeg brenda Labeffective.
Šta je to pisala, prenosimo Vam u cjelosti.

Zerina Šemsović
Zerina Šemsović

Na svojim društvenim mrežama, uživo uključenjima i slično mi veoma često pohvalite kožu, za počekat moram reći da kada ulažete u svoj najveći organ, to ulaganje vam se itekako vrati.

Za ovaj post sam Vam pripremila poređenje vodećih brendova u njezi kože na našim prostorima. Uz dužno poštovanje svakoj kompaniji koju pomenem, ali moramo priznati svi da smo se uvjerili bezbroj puta u lažne reklame na raznim platformama, pa proizvod koji nerijetko masno platimo ne uradi ništa od onog što obećava, čak naprotiv, napravi katastrofu.

U ovom kratkom životu sam isprobala sve i svašta, i obećala sam sebi kada sam prije nekoliko godina imala ozbiljno oštećenje kože lica da ću upozoravati sve žene na štetnost proizvoda koji stoje na policama apoteka a nose nazive Avene, La Roche Posay, neki proizvodi iz Vichy asortimana,  kao i čuveni Eucerin. Ove kozmetičke kuće su me davno naučile da čitam sastav proizvoda koji stavljam na svoje lice, jer nerijetko sadrže sastojke koji izazivaju ovisnost kože, i konstantno trošenje istih, a obzirom da živimo u kapitalizmu i potrošačkom društvu, šta mislite, kao vlasnik neke od ovakvih kompanija, u cilju bi vam bilo da prodaja istih raste. Kako će rasti? Ako kožu zapravo nikada ne izliječimo potpuno, zar ne?

Zbog toga, kada slijedeći put vidite reklamu za neki kozmetički proizvod koji preko noći čini čuda, sjetite se ovog posta.

zerinalab1Kožu ne možemo popraviti, ili njegovati dva dana, pa ne njegovati pet. Ta njega počinje unosom dovoljne količine vode na dnevnoj bazi, ne postoji krema koja može učiniti promjenu na vašem licu ukoliko te promjene ne počnete iznutra, te ako želite da budete lijepe, zategnute bakice u budućnosti, trk po čašu vode.

Kada zadovoljimo unutrašnju hidrataciju, moramo se sjetiti da starenje kože moramo usporavati prije nego što koža zapravo ostari. Ulagati u nju na vrijeme, će vam se dugoročno isplatiti. No, da napokon počnem sa konkretnim razlogom nastanka ovog posta.

Labeffective proizvode koristim već više od pola godine, i o njima ste mogli čitati moje ustiske ovdje, a sada želim pričati o tome kako je jedan domaći brend na koji sam iznimno ponosna rame uz rame sa brendom kao što je Thalgo.

Kao mali uvod, vjerujem da ste pratili na mom Instagram profilu event u Maarlas spa centru, organizovan u saradnji sa Orbico beauty i Thalgo kompanijama gdje je nas par blogerica dobilo dijagnostiku kože.

Dakle, moja koža je kombinovana, savršeno hidrirana, tekstura moje kože je jednaka, i pore su mi blago proširene, elastičnost kože mi je odlična, i jedini problemi koje imam su mitiseri i blago crvenilo na određenim predjelima.

Kao što već rekoh, za ovakve, odlične rezultate je zaslužna voda i Labeffective, a ja sada želim da vam uporedim proizvode ove dvije kompanije koji su istog ranga.

Ono što mogu da uporedim jestu, hidratantne,  hranjive kreme i serum.

Thalgo kolekcija koju sam probala je Marine koja je potpuno na bazi vode, prekrasno, svježe miriše i čak dok je nanosite osjetite tu lakoću proizvoda a isto vrijeme instantnu duboku hidrataciju, dok je Labeffective na bazi matičnih ćelija, neutralnog mirisa, sa skoro identičnim načinom nanošenja. Naravno, po sastavu obje kolekcije možemo zaključiti da je Labeffective bogatijeg sastava a pristupačnije cijene, uz sve to je domaći proizvod te svakako moj izbog broj 1 kada je dubinska njega u pitanju.

Thalgo Marine kolekcija je nešto što ću radije koristiti ljeti, iako je za dnevnu njegu čak i u ovim hladnim danima bila predivna.
Hidratantne kreme oba brenda se odlično upijaju i ostavljaju prekrasan, gladak, osjećaj na koži.

Hranjive kreme oba brenda se također odlično upijaju, zaglađuju i zaista intenzivno njeguju kožu, ujutro se naravno probudim sa dosta masnom T-zonom, što je za strukturu moje kože normalno.

zerinaserumSerumima bih posvetila malo više pažnje, obzirom da su dosta različite strukture, i ne znam koji mi bolji za svoju svrhu. Dva zlatna, fantastična proizvoda. Thalgo serum, vodenast, prekrasnog mirisa, je proizvod u kojem bih se kupala najradije. Svako jutro ga stavim poslije umivanja i osjećaj na koži je nevjerovatan. Doslovno imam osjećaj kao da sam koži ugasila veliku žeđ ovim proizvodom prilikom nanošenja, dok Labeffective, kremasti serum, koristim uz noćnu njegu, teži je i imam osjećaj da bolje regeneriše kožu kada ga jednostavno ostavim da radi svoj posao sam, bez slojeva šminke preko.

Čitateljici koja me je poslije posta o Labeffective proizvodima pitala privatno, žargonski šta mislim o njima, moj odgovor je bio, osjećaj nakon nanošenja ovih proizvoda je kao kada skinete kaiš nakon jako tijesnih hlača, oslobađajući, regenerirajući i veoma prijatan.

Moram priznati da sam sretnica jer sam ovako kvalitetne proizvode otkrila veoma mlada, i sigurna sam da sam pronašla pravu stvar, jer biram sastav.
Ime je danas lako izgraditi uz par plaćenih reklama, ali da li je ime ono što plaćate ili proizvod u boci?!
Ja biram proizvod, i to uvijek proizvod iza kojeg stoji Thalgo i Labeffective!

Tekst je objavljen na blogu: mademoiselle 0101