Savjeti dr. Šoškić za njegu kože!

Savjeti dr. Šoškić za njegu kože!

clean-face

Mlada, zdrava i samosvjesna žena danas ima izrazito težak zadatak: kako u moru proizvoda za njegu i zdravlje pronaći onaj idealan? Konstantno smo izloženi više ili manje tačnim informacijama o proizvodima za njegu kože, o njihovim natprirodnim moćima i instant efektima.

Od krucijalne je važnosti konstantno se informisati i o proizvodima kojima njegujemo kožu, ali i o suplementima koje unosimo u organizam.

To je ono što Labeffective brend izdvaja u odnosu na druge tržišne marke. Prije svega, čini ga vrhunski obrazovan kadar, koji je odgovoran prema klijentima i nesebično stavlja na raspolaganje svoje znanje, te omogućava dostupnim sve informacije, tako postajući pouzdan, odgovoran i nezaobilazan partner u svakodnevnoj njezi i brizi za zdravlje uopće, koji zaslužuje povjerenje.

PROCES STARENJA

Stručni tim laboratorije Effective stvorio je kapsulu i kremu kao idealnu kombinaciju koja potiče zdravlje i ljepotu iznutra i izvana, regeneriše kožu, dajući joj neprikosnoven sjaj, oživljava sve procese u organizmu, ostavljajući vas dugo vitalnim i u snazi!

Koža i organizam koji ona prekriva su dvije anatomski i funkcionalno nerazdvojne cjeline, tako da ih proces starenja zahvata podjednako. Ako ovako holistički shvatimo i napore kojima želimo zadržati mladalački izgled i ujedno ostati vitalni i u snazi, onda rezultat zasigurno neće izostati.

Upravo ovakav sinergijski efekat nam omogućava Labeffective formula, koja se sastoji od kapsule koja se pije i kreme za njegu kože lica. Šta se ustvari krije iza ovog imena?

samra-soskic
Piše: Dr. Samra Šoškić, specijalista dermatovenerolog, uvaženi član Evropske asocijacije dermatologa i licencirani edukator iz oblasti dermatoestetike

Tajni aktivni sastojak ovog proizvoda je ultrafiltrirani ekstrakt matične ćelije iz placente mlade ovce, koji obiluje faktorima rasta. To su mali proteini koji su zaduženi za regeneraciju kože, imaju sposobnost da regenerišu i revitaliziraju tkiva organa.
TMS – tretman matičnim ćelijama,
ili engleska verzija SCT Steam Cell Treatment, je zadnja, revolucionarna biotehnološka inovacija, nastala kao rezultat napredne nano tehnologije, ultrafiltriranja ćelijskih ekstrakata iz placente mlade ovce.

Posteljica je dovoljno bogata za razvoj embrija, što pokazuje njenu moć i nebrojene koristi za ljudski organizam. Prednost matičnih ćelija uzetih iz placente mlade ovce je u tome što se uzimaju pri samom rođenju, dakle, nisu prošle proces starenja i unutar placente su bile zaštićene od utjecaja svih spoljnih faktora. „Znaju“ pronaći bolesne ćelije i tkiva, te početi proces reparacije, jer upravo one imaju neograničen potencijal diferencijacije.

Svi sastojci i kapsula i kreme posebno su izabrani zbog svojih prirodnih svojstava da doprinose općem zdravlju, vitalnosti i ljepoti čovjeka.

Sojin lecitin – emulgator koji pomaže balansiranju metabolizma masti i ima pozitivno djelovanje na mentalne procese; vitamin E – spada u grupu liposolubilnih vitamina i važan je antioksidans. Štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima, UV oštećenja ćelija kože, bitna je i nezaobilazna komponenta u kozmetičkim proizvodima, a ima i mnoge biohemijske uloge u organizmu, koje uključuju regulaciju enzimske aktivnosti, gensku ekspresiju, neurološke funkcije.

Iz australskih prašuma, jedne od rijetkih danas industrijski nezagađenih oaza, stiže još jedan plemeniti sastojak – pčelinji vosak. Sastojci pčelinjeg voska imaju snažan utjecaj na sve ćelije organizma, održavajući vitalnost organizma, dajući koži sjaj i mladalački izgled. Tradicionalno je, još od doba starih Egipćana, korišten za produžavanje mladosti. Dokazano i provjereno je, također, da može povećati nivo energije u organizmu, ublažiti umor, nesanicu, neraspoloženje, gubitak pamćenja, te u potpunosti ojačati imunološki sistem.

Ako uzmemo u obzir sve navedene karakteristike sastojaka, prednosti korištenja Labeffective formule je teško pobrojati: omogućava nam revitalizaciju i regeneraciju ćelija organizma i organa, jača imunološki sistem, smanjuje rizike za nastanak srčanih bolesti tako što reguliše serumske koncentracije holesterola i triglicerida. Promoviše dubok san, oslobađa od stresa, pomaže u obnavljanju seksualnog zadovoljstva, povećava nivo energije i izdržljivosti, optimizira probavu i uz ovu suplementaciju lakše postižemo idealnu težinu.

NERAZDVOJNE CJELINE

Krema na koži ima kompletan anti-aging efekat. Sužava pore na licu, ujednačava pigmentaciju tena, dajući nam mladalački i svjež izgled. Ubrzava proces obnavljanja ćelija kože, čini je sjajnom i uhranjenom, elastičnom, manje izboranom i prije svega spremnom da se suoči sa svakodnevnim dejstvom štetnih faktora koji je ugrožavaju.

Neophodno je zapamtiti da su krema i kapsule dvije nerazdvojne cjeline i kako biste postigli optimalan rezultat, potrebno je da tretman provodite dva mjeseca u kontinuitetu, koliko će vam i trajati kapsule, ukoliko ste dosljedni terapiji. Kapsula se uzima jedan sat prije odlaska na spavanje, uz obilniji unos tekućine u toku dana, a krema, koja je univerzalna dnevno/noćna njega 1-2x u toku dana. Obzirom na laku teksturu i visokotolerantnu prirodu, može se koristiti i kao podloga za puder.

Podsjetit ćemo da je najpoznatiji holivudski dermatolog, dr. Lancer Harold, povjerenje svojih zahtjevnih klijenata, poput Jennifer Lopez, Viktorije Beckham, Kim Kardashian i drugih, zadobio upravo tretmanima matičnim ćelijama.

Od sada u Bosni i Hercegovini imamo potpuno siguran, odobren od strane relevantnih institucija, proizvod koji će nam pomoći da osjetimo dašak holivudskog sjaja i na svojoj koži.