EKSKLUZIVNO: Kineski ljekar došao do otkrića u pandemiji korona virusa terapijom matičnim stanicama – sa stopostotnim uspjehom liječenja devet starijih pacijenata

Tekst preveden sa stranice DailyMail, i izvorno se nalazi na linku ispod:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116881/Doctor-claims-breakthrough-stem-cell-injections-treat-coronavirus.html

  • Dongcheng Wu, koji vodi laboratoriju u Wuhanu – epicentru pandemije korona virusa, tvrdi da je otkrio lijek za ovaj smrtonosni virus, prenosi Daily Mail.
  • Ovaj stručnjak za tretman matičnim stanicama tvrdi da je uspješno izliječio devet pacijenata koji su hospitalizovani s upalom pluća uzrokovanom novim korona virusom.
  • Pacijenti, uglavnom stanovnici Wuhana starije životne dobi, imali su ozbiljne probleme sa disanjem kao i tešku upalu pluća.
  • Matične stanice, često nazvane gradivnim blokovima života, su stanice koje imaju sposobnost razvoja u razne vrste stanica i mogu pomoći u sanaciji oštećenog tkiva.
  • One se uzimaju iz tkiva odraslih osoba poput koštane srži, ili pak iz pupčane vrpce.
  • Injekcije matičnih stanica date su u vene svih devet pacijenata i oni su se svi navodno potpuno oporavili u roku od nekoliko dana nakon primanja ove terapije.
  • Dr Wu je za DailyMailTV rekao: „Ovakav tretman potencijalno može spasiti hiljade i hiljade života. Da, to je lijek, ali je još rano u procesu.“
  • Bivši direktor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Sjedinjenih Država za DailyMail.com kaže da će CDC-u trebati „jasan dokaz“ da bilo koja terapija za korona virus djeluje.

Kineski ljekar koji upravlja laboratorijem u Wuhanu – epicentru pandemije koronavirusa – tvrdi da bi mogao spasiti hiljade života nakon što je došao do otkrića u liječenju ovog smrtonosnog patogena.

Dr Dongcheng Wu, stručnjak za tretman matičnim stanicama, tvrdi da je uspješno izliječio devet pacijenata koji su hospitalizovani s upalom pluća uzrokovanom novim korona virusom.

Pacijenti, uglavnom starije životne dobi, imali su ozbiljne probleme sa disanjem kao i tešku upalu pluća prije nego što su se dobrovoljno prijavili za medicinsko ispitivanje doktora Wu u Wuhanu.

Uz konvencionalno liječenje, dr. Wu je infuzirao ljudske mezenhimalne matične stanice izvedene iz pupčane vrpce (UC-MSC) direktno u vene svih devet pacijenata.

Tvrdi se da su se svi u potpunosti oporavili u roku od nekoliko dana nakon što su primili ovu terapiju.

Dr. Wu je partner američke kompanije za matične stanice Blue Horizon International (BHI).

Dr Dongcheng Wu, koji vodi laboratorij u Wuhanu – epicentru pandemije korona virusa – tvrdi da je otkrio lijek za ovaj smrtonosni virus. Ovaj stručnjak za kontroverzni tretman matičnim stanicama tvrdi da je uspješno izliječio devet pacijenata koji su hospitalizovani s upalom pluća uzrokovanom novim korona virusom.